Vloerverwarming
nodig?
Vergelijk offertes

bespaar 30%

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming wordt steeds populairder in Nederland. Maar hoe werkt dit type verwarming eigenlijk? Op deze pagina leest u daar meer over. De gelijkmatige verdeling van warmte zorgt ervoor dat uw huis een aangename temperatuur krijgt. Het vasthouden van de warmte door middel van isolatiemateriaal zorgt ervoor dat er niet veel gestookt hoeft te worden. Uw vloer wordt verwarmd met een lage temperatuur. Uw huis zal niet in een bepaalde kamer kouder of warmer zijn dan een andere.

Soorten vloerverwarming

Er bestaan verschillende soorten vloerverwarming. Zo zijn er elektrische vloerverwarming, vloerverwarming dat wordt ingefreest of vloerverwarming matten. De goedkoopste soort is als u de verwarming wilt infrezen. Dit klinkt gek, omdat het meer werk lijkt, maar de materialen zijn duurder bij bijvoorbeeld de matten. De vloerverwarming wordt aangesloten op uw cv-ketel, maar kan ook aangesloten worden op uw zonneboiler (als u er een heeft). Het water wordt verwarmd in de cv-ketel en het water loopt dan door de buizen in de vloer. Koud water komt terug in de cv-ketel en zo blijft dit proces zich herhalen, net als met radiatoren. Het verschil is wel dat u geen radiatoren meer nodig heeft als u voor vloerverwarming als hoofdverwarming kiest. Voor het instellen van de temperatuur gebruikt u de thermostaat. U kunt deze met de huidige technologie zelfs voorprogrammeren.

Bespaar geld met vloerverwarming!

Met vloerverwarming kunt u veel geld besparen op uw energienota. In vergelijking met radiatoren verbruikt vloerverwarming veel minder energie/gas. Het duurt weliswaar langer om de de vloer warm te maken bij vloerverwarming, maar dit comfort zult u nooit hebben met radiatoren. Heerlijk met blote voeten lopen ‘s winters in het huis. U bespaart niet alleen geld, maar doordat u minder gas verbruikt belast u het milieu ook stukken minder. Dat is dus zeker een win-win situatie. Naast vloerverwarming bestaat er ook plafondverwarming en wandverwarming. De werking van deze typen verwarming is hetzelfde als vloerverwarming en worden ook op dezelfde manier geplaatst. Het gebruik van isolatie is essentieel wilt u optimaal genieten van de warmte en de lage kosten. Voor meer info over de prijzen gaat u naar de pagina: vloerverwarming prijzen. Neemt u ook een kijkje op de regio pagina waar u een overzicht vindt van alle plaatsen waar u vloerverwarming specialisten kunt vinden.