Vloerverwarming
nodig?
Vergelijk offertes

bespaar 30%

Vloerverwarming zelf aanleggen

Wanneer u zelf vloerverwarming aan wil leggen dan geldt ook hier een goede voorbereiding is het halve werk. Wat komt er allemaal kijken bij de installatie van vloerverwarming? Hieronder een aantal belangrijke punten.

Type vloerverwarming aanleggen

U kunt kiezen uit verschillende soorten vloerverwarming, hieronder twee van de meest gebruikte soorten:

Legpatroon

Voor het beste resultaat is het verstandig om te gaan voor een slakkenhuis patroon. Zo haalt u het meeste rendement uit uw vloerverwarming. Door de aanvoer- en afvoerbuizen naast elkaar te leggen kan de vloer gelijkmatig opwarmen. Het water loopt dan door de buizen waar het haar warmte afgeeft en vervolgens komt het afgekoelde water terug in de collector. Dit patroon is de meest energiezuinige en dus het sterkst aan te raden.

Buis afstand

Voor een optimaal resultaat is het verstandig de buizen op 100 millimeter van elkaar te leggen wanneer u vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt en wanneer u het als bijverwarming gebruikt kunt u de afstand tussen de buizen op 150 millimeter van elkaar plaatsen. De afstand tussen de buizen heeft een direct effect op de warmteafgifte. Wijk hier dus niet van af als u vloerverwarming als uw hoofdverwarming gebruikt.

 

Aanbevolen afstand tussen de verwarmingsbuizen is dus 100 millimeter, maar hou ook rekening met afstand van de buizen tot de muur en dat deze ook 100 millimeter is, óngeacht de buisafstand die u verder aanhoudt.

Specialist inhuren

Komt u er toch niet uit? Dan kunt u altijd de hulp van een specialist inschakelen. Een specialist weet precies wat u nodig heeft en kan u adviseren waar nodig. Verstandig is om een offerte aan te vragen bij diverse specialisten zodat u precies weet waar u aan toe bent. U kunt deze offertes dan met elkaar vergelijken en vervolgens op basis van de prijs en de service de juiste keuze maken.