Vloerverwarming
nodig?
Vergelijk offertes

bespaar 30%

Vloerverwarming isolatie

Om het rendement van uw vloerverwarming aanzienlijk te verbeteren en de warmte beter vast te houden in de vloer is de isolatie van uw vloerverwarming raadzaam. Vloerverwarming isolatie is erg belangrijk. Er zijn twee soorten vloerverwarming die veelal worden toegepast:

  • Vloerverwarming bij een hechtende vloer
  • Vloerverwarming bij een zwevende dekvloer

Zwevende dekvloer is optimaal

Hoe u uw vloerverwarming laat aanleggen hang af van uw vloer. Wanneer u een hechtende vloer hebt dan kunt u de vloerverwarming plaatsen. In dat geval worden de buizen zónder extra isolatie op de constructie vloer geplaatst en in de dekvloer verwerkt.

Dit is anders als u een zwevende dekvloer hebt gekozen. Toepassing van vloerverwarming wordt het meest gedaan in combinatie met een zwevende vloer. Er wordt over de volledige constructie vloer een reflectie olie aangebracht, hier worden vervolgens gegalvaniseerde krimpnetten overheen geplaatst. Vervolgens worden de buizen vastgemaakt aan de netten en wordt er bij de randen extra ransisolatie aangebracht. Deze manier van installeren heeft een zwevende dekvloer tot gevolg, deze vloer kan dan los van de ondervloer uitzetten en krimpen. Dit verkleint de kans op scheuren aanzienlijk.

Vloerverwarming isolatie is een belangrijk onderdeel, maar de vloerverwarming zelf is optimaal geisoleerd. Het is wel mogelijk dat de ondervloer niet goed is geisoleerd. In dat geval is het raadzaam isolatie onder de verwarmingsbuizen te plaatsen om het rendement te vergroten. Zo zorgt isolatie niet alleen voor verminderd warmteverlies, maar ook voor snellere opwarm tijden en een besparing op uw energierekening.

Isolatie is belangrijk

Wanneer u voor vloerverwarming hebt gekozen dan moet u de isolatie niet vergeten. Hoewel de vloerverwarming zelf goed is geisoleerd, zijn vloeren dat niet altijd. Isolatie is belangrijk en kan warmteverlies aanzienlijk beperken wat beter is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Vloerverwarming is een goede investering, het levert niet alleen een hoger comfortgehalte op, maar zorgt ook voor een waardevermeerdering van uw woning. Bespaar bij het aanleggen dus niet op isolatie voor een optimaal resultaat. Meer info op spouwmuurisolatie-info.nl.