Vloerverwarming
nodig?
Vergelijk offertes

bespaar 30%

Vloerverwarming noppenplaat

Vloerverwarming noppenplaten zijn onderdeel van een noppenplatensysteem. De noppenplaten zijn erg handig voor het aanleggen van de verwarmingsbuizen, u klikt de buizen zo in de platen. U kunt kiezen uit verschillende soorten noppenplaten. Denk aan platen met alleen de noppen of aan platen met daaronder EPS isolatie. Afhankelijk van de dikte van de isolatie kunt u kiezen uit een dunnere of dikkere noppenplaat.

Noppenplaten worden over het algemeen gebruikt in combinatie met een vloer van cement. Als de ondervloer niet genoeg wordt geïsoleerd dan is het raadzaam isolatie onder de buizen te plaatsen om warmteverlies tot een minimum te beperken. Een eenvoudige oplossing is te kiezen voor een noppenplaat met daaronder EPS isolatie. Deze platen zorgen ervoor dat de verwarmingsbuizen op hun plek blijven en de isolatie optimaal is.

Installatie geïsoleerde noppenplaten

Door gebruik te maken van deze installatie dan maakt u de buizen vast op een kunststoffen plaat. De onderkant van de platen is voorzien van 11 millimeter of 30 millimeter  EPS isolatie. Deze platen zijn specifiek ontworpen om de voorbereiding van de vloer voorafgaand aan de installatie te versimpelen zodat de installatie tijd aanzienlijk korter wordt.

Installatie on-geïsoleerde noppenplaten

Voordat u de buizen kunt leggen legt u kunststoffen noppenplaten over de isolatie heen. Middels deze platen kunnen vloerverwarmingsbuizen direct op de isolatie worden bevestigd.

Kosten

Het is natuurlijk verstandig om te kiezen voor goede noppenplaten. Het maakt het leggen van de vloerverwarming een stuk makkelijker en sneller. Maar wat kosten noppenplaten? Een indicatie kunnen we niet geven, dit omdat iedere situatie anders is. Vraag dus altijd een offerte aan van meerdere specialisten zodat u de exacte kosten met elkaar kunt vergelijken en uiteindelijk kunt kiezen voor de beste optie, op basis van uw wensen en eisen. Doorgaans kosten noppenplaten zo’n tien euro per vierkante meter.