Vloerverwarming
nodig?
Vergelijk offertes

bespaar 30%

Natbouw vloerverwarming

Wanneer u vloerverwarming aan wil leggen in uw woning dan kunt u daarbij kiezen uit droogbouw vloerverwarming of uit natbouw vloerverwarming. Hieronder meer over natbouw vloerverwarming.

Onder natbouw verstaan we vloerwarming welke op krimpnetten, noppenplaten en tackerplaten wordt gemonteerd. Alle systemen waar een natte dekvloer zoals een betonvloer of een cementen vloer bij wordt aangebracht. De verwarmingsbuizen worden in een zand-cementspecie gestort zodat de vloerverwarming één wordt met de vloer. Deze installatie is wel iets duurder dan droogbouw vloerverwarming en hoewel het systeem iets langer tijd nodig heeft om op te warmen houdt het de warmte wel langer vast. Wat zo weer zijn voordelen heeft.

Hou wel rekening met de droogtijd van de dekvloer wanneer u deze vorm van vloerverwarming kiest. Hou rekening met een droogtijd van een week per centimeter zandcement waarbij de doorsnee opbouw zo’n 5 centimeter is met een droogtijd van zo’n 4 tot 5 week. Tot die tijd mag de vloerverwarming dus ook niet aan.

Voordelen van natbouw

Hieronder een aantal voordelen van natbouw vloerverwarming op een rijtje:

  • Vloerverwarmingsbuizen liggen dichter tegen de vloer zodat er een snellere en optimale warmteverspreiding kan plaatsvinden;
  • Kostprijs van natbouw vloerverwarming is een stuk lager dan droogbouw vloerverwarming.

Specialist natbouw vloerverwarming inhuren

Wanneer u uw woning graag wil voorzien van natbouw vloerverwarming kunt u het beste een specialist raadplegen. De specialist kan voorziet u van advies alsmede van een offerte op maat zodat u precies weet waar u aan toe bent. Verstandig is een aantal offertes aan te vragen bij meerdere specialisten. Op die manier kunt u voor de juiste prijs/ kwaliteit verhouding de natbouw vloerverwarming aan laten leggen.