Vloerverwarming
nodig?
Vergelijk offertes

bespaar 30%

Welke vloerbedekking is geschikt voor vloerverwarming?

Wanneer u het maximale rendement uit uw vloerverwarming wil halen dan is isoleren belangrijk, maar ook uw type vloerbedekking is van belang. Sommige soorten vloerbedekking houden warmte tegen. Vloerverwarming kan in principe onder iedere soort vloerbedekking worden geïnstalleerd.

Vloerverwarming werkt middels straling, zodra de vloer wordt voorzien van vloerbedekking dan moet u rekening houden met een vermindering van die straling.

Soorten vloerbedekking

Er zijn verschillende soorten vloerbedekking welke geschikt zijn voor gebruik bij vloerverwarming. Hieronder een aantal soorten:

  • PVC-vloeren

PVC-vloeren zijn perfect voor vloerverwarming, zowel voor hoofdverwarming als voor bijverwarming. PVC-vloeren zijn gemaakt van een dunne kunststoffen laag zodat ze niet veel warmte tegenhouden, daarnaast is er geen ondervloer vereist. PVC wordt namelijk direct verlijmd op uw betonvloer.

  • Tapijt

Veel soorten tapijt zijn geschikt voor vloerverwarming. Met name tapijt van merken als Ambiant, Parade en Bonaparte zijn geschikt voor vloerverwarming.

  • Laminaat

Laminaat is niet altijd geschikt voor vloerverwarming, het is allemaal afhankelijk van de ondervloer die u kiest. Wanneer u laminaat kiest dan krijgt u waarschijnlijk te maken met een hoog warmteverlies. Dat komt door de dikte van het laminaat én van de ondervloer. Voor een advies op maat kunt u het beste een specialist om advies vragen.

  • Parket

Parket is tevens mogelijk als vloerbedekking voor vloerverwarming. Hiervoor dient u wel het parket volledig te verlijmen met de bestaande vloer zodat u het meeste haalt uit uw installatie.

  • Marmoleum

Marmoleum is een natuur-product dat van nature snel warmte opneemt en vasthoudt. Om die reden kan het dus ook perfect worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming.