Vloerverwarming
nodig?
Vergelijk offertes

bespaar 30%

Vloerverwarming infrezen (inslijpen)

Wanneer u vloerverwarming aan wil leggen dan heeft u daarvoor verschillende opties. Een van die opties is infrezen. U kunt daarmee de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande dekvloer aanbrengen. Dit heeft natuurlijk een aantal voordelen, daarover later meer. Met infrezen kunt u dus in bestaande bouw uw vloerverwarming aanleggen. Bij een infreesmethode worden buizen in de bestaande werkvloer geplaatst en wordt toegepast wanneer er geen optie is om de vloer te verhogen.

Infrezen geschiedt door het in de vloer frezen van sleuven, dit wordt dan stofvrij gedaan door gebruik van een industriële stofzuiger. Het gruis komt dan in handelbare zakken zodat het eenvoudig is op te ruimen en de ruimte eenvoudig wordt schoon gehouden.

Voordelen infrezen

Infrezen heeft een aantal belangrijke voordelen. Hieronder een overzicht:

  • Belangrijkste voordeel is dat de dekvloer er niet uitgehaald hoeft te worden. U hoeft de vloer niet te veel te breken als u een nieuwe vloer en vloerverwarming wil;
  • Er is geen extra opbouw nodig en deuren hoeven dus niet te worden ingekort. Daarnaast hoeft het keukenblad te worden verlaagd;
  • Een snellere opwarmtijd van de vloer omdat de verwarmingsbuizen direct tegen de dekvloer aanliggen;
  • Goedkoopste installatie én tevens binnen een dag te plaatsen;
  • Op deze manier kan de vloerverwarming zowel als hoofdverwarming en als bijverwarming worden toegepast.

Vrijblijvend advies

Wilt u graag de vloerwarming in laten frezen dan kunt u dit het beste laten doen door een specialist. Wat de kosten hiervoor zijn of wat de beste opties voor uw situatie zijn kunt u het beste door een specialist laten vertellen. Raadzaam is om dit aan diverse specialisten te vragen zodat u niet alleen de prijs kunt vergelijken, maar ook de service zodat u de beste prijs/ kwaliteit verhouding geniet.