Vloerverwarming
nodig?
Vergelijk offertes

bespaar 30%

Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw is een manier van vloerverwarming installatie dat veel wordt toegepast. Het houdt in dat er geen natte materialen worden gebruikt zoals zand-cement, beton en andere vergelijkbare bouwmaterialen. Het is mogelijk om bij droogbouw vloerverwarming voor vrijwel alle soorten vloerbedekking te kiezen, dus ook als u gaat renoveren of verbouwen kunt u de vloerverwarming zonder problemen meenemen in uw planning.

Voordelen van droogbouw vloerverwarming

Hieronder een aantal voordelen van droogbouw vloerverwarming:

  • De vloer wordt snel warm;
  • Het systeem hoeft minder warm te worden voor een behaaglijke warmte;
  • Eenvoudig aan duurzame energiebronnen te koppelen;
  • Biedt meer afwerkopties zoals parketvloeren;
  • Snel eeen eenvoudig te installeren.

Droogbouwsystemen worden met name toegepast in houtskeletbouw, renovatie en verbouwingen. Droogbouw vloerverwarming is in diverse soorten te verkrijgen en worden op vlakke ondervloeren aangebracht. Een praktisch voorbeeld van een droogbouw vloerverwarming systeem is door gebruik van EPS (gexpandeerd polystyreen platen voorzien van een aluminium verlijmd lamel welke voor een evenredige warmteverspreiding zorgt.

De buis wordt bij een EPS systeem in een uitsparing geklikt zodat het aanleggen een fluitje van een cent is. Door de goede warmteverspreiding kan het systeem veen sneller reageren en de ruimte van een aangename warmte voorzien. Dit systeem is ook aanzienlijk zuiniger dan natbouw en kan een energiebesparing opleveren tot wel 20 procent.

Droogbouw specialist

Wanneer u uw woning graag wil voorzien van droogbouw vloerverwarming kunt u het beste een specialist raadplegen. De specialist kan u voorzien van advies voorafgaand aan de installatie, maar ook het installeren zelf voor u regelen. Omdat u dit natuurlijk ook graag tegen het beste tarief wil laten uitvoeren kunt u het beste een offerte aanvragen bij diverse specialisten. Op die manier kunt u voor de juiste prijs/ kwaliteit verhouding de droogbouw vloerverwarming aan laten leggen.